Katona József visszaemlékezései – Társaságunk legújabb, saját kiadású E-könyve

katona

Magos Gergely kiváló szerkesztésében és bevezető tanulmányával Társaságunk megjelentette Katona József (Kecskemét, 1869. I. 9. – Kecskemét, 1945. I. 5.) kecskeméti gyógyszerész visszaemlékezéseit, amely ezidáig csak a Kecskemét Városi Levéltárban állt kézirat formájában a kutatók rendelkezésére:

Katona József visszaemlékezése

A műről Lóránt Nándor 1974-ben, azaz 41 éve már írt egy tanulmányt Katona József naplója a múlt század végi gyógyszerészképzésről címmel (letölthető ITT).

Ez a mű első kézből származó képet ad egy középpolgári családból származó gyógyszerész XIX./XX. század forduló körüli életeseményeiről, családi örömeiről, tragédiáiról, szakmai törekvéseiről és nehézségeiről egy olyan korszakban, amely utólag, objektive a magyar gyógyszerészet nagy felvirágzásának időszaka volt. A Tisztelt Olvasó immár megítélheti, milyen volt ebben a sokak által “aranykornak” tartott időszakban élni és megélni.

Facebook
Facebook
Follow by Email
Google+
http://www.gyogyszeresztortenet.hu/blog/2015/12/15/katona-jozsef-visszaemlekezesei-tarsasagunk-legujabb-sajat-kiadasu-e-konyve/
RSS