Könyvajánló

könyvfedő 2014.tif

Alig néhány hete jött ki a nyomdából dr. Budaházy István, nagyváradi főgyógyszerész legújabb gyógyszerészettörténeti kötete, Halványodó arcképek – öt nagyváradi gyógyszerész, öt sors címen.

  

Az öt néhai kolléga életrajza egy 1863-tól 2011-ig terjedő periódust foglal magába. A tipográfiailag is tetszetős könyv öt jeles helyi gyógyszerész életútját mutatja be, részben a szerző tanulmányai alapján, amit családtagok, egykori kollégák visszaemlékezéseivel, illetve egy önéletrajzzal gazdagított. Az öt „szereplő” otthonról hozott mentalitása, életfelfogása végig kísérte és jórészt meghatározta életük folyamát, pályájuk alakulását. Az életrajzi adatok kiegészítve az említett beszerkesztett kiegészítő írásokkal valóságos kordokumentumai a XX. század történéseinek. A korabeli fényképekkel és színes mellékletekkel szerkesztett kötetről, akik már elolvasták, azt a véleményüket hangoztatták, hogy a tartalma tudományos voltán túl, kellemes, olvasmányos élményt is nyújt és méltó emléket állít Hankovits Ferenc, dr. Rácz Rezső, Barla Dezső, Szabó Ferenc és Urszinyi Zoltán néhai gyógyszerészeknek.
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * 
A kötet megrendelhető a szerzőnél, a zypista@gmail.com elektronikus címen, amit postai úton juttatunk el az igénylőkhöz. Ára 2200 Ft+postai költségek (3-400 Ft), amit a könyv átvétele után, a csomagban közölt folyószámlára, átutalással kérjük eszközölni.