Harry Potter és a gyógyszerészettörténet – XIII. Országos Patika Nap

A Magyar Gyógyszerészi Kamara rendezésében, a Galenus Kft. szervezésében 13. alkalommal kerül megrendezésre az Országos Patika Nap. Ezúttal az Arany Sas Patikamúzeum is csatlakozik ehhez az országos programhoz. 2016. június 1-én du. 16 órakor a „Harry Potter és a gyógyszerészettörténet” című tematikus tárlatvezetéssel várjuk az érdeklődőket.

Arra a kérdésre próbálunk válaszolni, hogy a kulturális hagyományok illetve a tudománytörténeti háttér hogyan hatott J.K. Rowling Harry Potter és a Bölcsek Köve című regényére. Melyek voltak azok a különleges alapanyagok, melyeket a régi patikákban gyógyszerkészítésre használtak, és a regényben is szerepelnek. Megmutatjuk pl., hogy milyen is egy igazi bezoár.

A tematikus tárlatvezetés során fény derül arra, hogy mi volt a szerepe az alkímiának a kémia fejlődésében, és mindez hogyan hatott a regényszövegre. Az Arany Sas Patikamúzeum állandó kiállítása bemutatja az alapvető kémiai műveleteket és laboratóriumi eszközöket. A látogatók kivételesen beléphetnek az ún. alkimista műhelybe, ami akár Piton professzor bájitalórájának helyszíne is lehetne.

Várjuk az érdeklődőket erre az interkulturális és interdiszciplináris időutazásra! Ajánlott korosztály: 9-99 évesig
Regisztráció: Dr. Jancsikity Erzsébet főmuzeológusnál az jancsikity220@gmail.com e-mail-címen.

Az esemény a Facebook-on is elérhető IDE kattintva.