Eladó, bérbeadó védett patikabútorok

Az EMMI megkereste a MNM Semmelweis Orvostörténeti Múzeumot, Könyvtárat és Levéltárat (SOMKL), hogy segítséget kaphassanak három védett patika bútorzatának és berendezési tárgyainak méltó elhelyezésében.

A védettség alatt álló patikabútorok a Fővárosi Önkormányzat tulajdonát képezik. A Bp., VII. István u 17. sz. alatti Szent István patika, a Bp., VI. Király u. 12. sz. alatti Szent Hermina patika, valamint a Bp., V. Egyetem tér 5. sz. alatti Pázmány Péter patika bútorzatáról van szó. Első kettő magántulajdonú ingatlanban van, utóbbi a Fővárosi Önkormányzat raktárában.

A SOMKL felvette a kapcsolatot a Fővárosi Önkormányzattal, ahol az illetékes osztályvezető azt a tájékoztatást adta, hogy ők elsősorban értékesíteni szeretnék a bútorzatot, de a bérbeadás is szóba jöhet.

A védetté nyilvánított berendezésekről az örökségvédelmi törvény alapján publikus nyilvántartás érhető el ITT, vagy közvetlenül a Védett bolt, patika, étterem és egyéb berendezéseket összesítő táblázatban ITT. Itt részletes leírás, valamint a bútorzatról 1-1 fénykép található a Pázmány Péter patikáról a 177., a Szent Hermina patikáról a 185., valamint a Szent István patikáról a 186. sorszám alatt.

 

A patikabútorokról további információ érhető el az MGYTT honlapjáról ITT. Itt a védett patikaberendezések Budapesti listájából megnyitható mindhárom patika menüpontja, rövid leírással és 6-9 fotóval.

Érdeklődés esetén kérjük, vegyék fel a kapcsolatot Dr. Kótyuk Erzsébet mb. igazgatóval, MNM SOMKL, 1013 Budapest, Apród utca 1-3.. Tel. +36-1-201-1577+36-1-375-3533, 06-30/773-15-60