Új könyv honlapunkon

Szél László: „Arany Méhkashoz” drogéria és gyógyáru-nagykereskedés (id. Neruda Nándor drogista; ifj.Neruda Nándor drogista; dr. Neruda Nándor gyógyszerész)1872-1937; valamint a JOGUTÓD „Molnár és Moser” Bartha István gyógyszerész nagydrogéria és Illatszergyár, gyógyáru-nagykereskedés (Bartha István gyógyszerész; dr. Bartha Kovács Lajos orvos drogista) 1889-1949 története Magyarországon a XIX. század közepetájától több kisebb vállalkozás mellett négy nagy ikonikus gyógyáru nagykereskedő cég jött létre: a Török Labor, a Thallmayer és Seitz Rt., a Kochmeister Frigyes Utódai és Neruda Nándor cége.

A Szerző legújabb könyvében a Neruda család, majd a jogutód Molnár és Moser cég történetét ismerteti csodálatos várostörténeti vonatkozásokkal és a tulajdonosok szakmai tekékenységének, történelmi érdemeinek átfogó bemutatásával, gazdag képanyaggal. Honlapunkon elérhető Szél László korábbi két monográfiája a Kochmester Frigyes Utódai cég (lásd „a” pont) és a Thallmayer és Seitz Rt történetéről (lásd „b” pont):

  1. Az 1842-1949 között működött „ Kék Egyszarvú” Materialwarenhandlung jogutódja, Kochmeister Frigyes Utódai Gyógyárúkereskedés reformkortól 1949-ig tartó működésének peremadataiból rövid képi összeállítás (letölthető linkre kattintva vagy az E-könyv menüpontban)
  2. Budapest, V. ker. Zrínyi utca 3. sz. XIX. századi műemlék jellegű épület rövid bemutatása (letölthető a linkre kattintva vagy a Cikktár menüpontban)

A Neruda család vállalkozásáról, valamint a Molnár és Moser cégről szóló új kötet letölthető az E-könyv menüpontban vagy ITT.