XVI. Nyári Egyetem, Pécs, 2019. 07. 04-06.

Tisztelt Tagtársaim, kedves Kollégák, Barátaim!

Tisztelettel meghívom Önöket az idén Pécs városában megrendezésre kerülő XVI. Gyógyszerésztörténeti Nyári Egyetemünkre, amelyre 2019. július 04 (csütörtök) – 06 (szombat) között kerül sor.

Program és a Meghívó letölthető ITT.

Érdeklődésük esetén a Meghívót kérem szépen, töltsék ki és küldjék vissza a megadott e-mail címre (dictum.dobson@t-online.hu).

Mind a kedvezményesen biztosított szálláslehetőség, mind az előadóterem és az étkezés egy helyen, Pécs szívében, a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumának épületében lesz (cím: 7621 Pécs, Széchenyi tér 11. – Lásd a jelentkezési lapot)

Ez a Nyári Egyetem részben újszerű lesz abban az értelemben, hogy az eddigi 6 helyett 13 előadásra kerül sor.

Mindenképpen erősíteni szeretnénk a tudományos tartalmat, hogy elmélyültebb betekintést nyújthassunk Ráésztvevőinknek mind Pécs, mind általában hazánk gazdag gyógyszerészi kultúrájának múltjába.

A program tematikája „Hagyomány és modernitás a gyógyszertárban”.

Ennek keretében megismerkedünk Pécs gyógyszerészettörténetével, beleértve a gyakorló gyógyszerészetet, híres gyógyszerész személyiségeit, a gyógyszerészképzést és a muzeológiát is.

Bár Pécsnek gyógyszeripara nem volt, de ott született Johan Béla, aki egyebek között a magyar gyógyszertörzskönyvezés „atyja” és általában véve is zseniális egészségügyi államigazgatási szakember volt, és akiről „kötelező megemlékeznünk”.

Szót ejtünk ezen túl a gyógyszertári tulajdonformákról, a gyógyszerészi gondozásról, a gyógyszertárak államosításáig vezető útról, a gyógyszertári asszisztensek történetéről és a rendszerváltozás utáni gyógyszeri közéletről is.

Ezúton is hálásan köszönöm nagyszerű pécsi Kollégáink megtisztelő segítségét!

Tisztelettel:
dr. Dobson Szabolcs

elnök, MGYTT